Cate tipuri de gresie si faianta exista si cand le putem folosi

  • Distribuie:
Cate tipuri de gresie si faianta exista si cand le putem folosi

One column layout One column layout One column layout One column layout

Atat gresia cat si faianta se folosesc in designul interior si sunt cunoscute de oamenii de pretutindeni. Inainte de toate trebuie sa facem distinctia clara dintre faianta si gresie. Faianta este montata exclusiv pe pereti si nu poate fi montata pe pardoseala din cauza faptului ca nu este construita astfel incat sa suporte greutati suplimentare si trafic. Gresia este o pardoseala dar poate fi utilizata si pentru pereti. Daca designul gresiei este unul interesant atunci se poate folosi cu incredere si pe pereti. Aceasta varianta este recomandata atunci cand utilizam placi cu dimensiuni mari.

Tipuri de gresie si faianta


Gresie si faianta portelanata si glazurata

Tipurile cele mai cunoscute de gresie si faianta sunt: portelanata si glazurata. Diferenta principala dintre cele doua tipuri provine din procesul de fabricatie. Culoarea gresiei si a faiantei este data de culoarea nuantei lutului din care acestea sunt fabricate. Stratul de lut este asezat in cuptor la o  temperatura inalta si prin asta rezulta o placa cu ambele fete poroase. In urma cu ceva timp s-a descoperit o noua varianta de productie, mai exact, una din fete era supusa la un al doilea proces de ardere la o temperatura mai mare. In urma acestui proces va rezulta o fata mai neteda, lucioasa care este denumita generic glazura.Tehnologia de portelanare s-a dezvoltat in timp si in prezent exista portelanare normala si cea in masa. Portelanarea normala are o pelicula pe partea exterioara a placii de culoare si textura dorita iar in spate arata diferit. Gresia portelanata in masa contopeste cele doua parti, de aceea va rezulta aceeasi textura pe ambele fete ale placii.

Cum putem folosi gresia glazurata si pe cea portelanata

Atunci cand ne gandim la un anumit design interior trebuie sa stim care este varianta cea mai potrivita. Din punct de vedere al aspectului fizic trebuie sa stim urmatoarele, gresia portelanata este mai lucioasa in timp ce, gresia glazurata este mai mata si poate avea chiar si neregularitati grunjoase. Ambele tipuri de gresie pot arata foarte bine dar, depinde foarte mult de nevoile incaperii.O alta diferenta pe care trebuie sa o luam in calcul consta in conditiile meteorologice sau cele de trafic. Gresia portelanata este  mult mai rezistenta si este recomandata pentru exterior sau pentru zonele din casa cu trafic sau cu umezeala mare. Aceasta poate fi montata cu succes pe treptele de intrare in casa, bai, bucatarii sau hol de intrare.Gresia glazuarata se foloseste in interior si putem spune ca aceasta se descurca admirabil.

Gresie si faianta rectificata

Cum putem afla mai multe informatii despre rectificarea unei placi ceramice? Ei bine, in mod normal placa are un unghi curbat, spre margine care formeaza exact coltul placii cu un unghi diferit de 90 de grade.Rectificarea este necesara deoarece prin ardere, dimensiunile placii se modifica. Avem nevoie de rectificare mai ales la suprafetele mari de acoperit cu gresie si unde sunt diferente.

Noblesse Group va ofera informatii complete despre gresie si faianta

Noblesse Group va pune la dispozitie informatiile de care aveti nevoie. Atat gresia cat si faianta sunt elemente absolut necesare in orice tip de design interior.

The details are not the details. They make the design. Charles Eames

Cuvinte cheie: