Designeri: Patricia Urquiola

  • Distribuie:

One column layout One column layout One column layout One column layout One column layout

Patricia Urquiola s-a nascut in Oviedo, Spania si a studiat Architectura la Technical University din Madrid, iar ulterior a absolvit Universitatea Politehnica din Milano, in 1989. In prezent, locuieste si isi desfasoara activitatea in Milano. Este unul dintre cei mai apreciati designeri, fiind selectata de nenumarate ori designerul anului la nivel international. Munca sa poate fi definita prin emotie, rigoare, inovatie si confort mental. A avut ca mentori nume mari ai designului industrial Italian - Achille Castiglioni and Vico Magistretti.

"People ask me if I feel more Spanish or Italian after more than 30 years here, but I think that I am 100% Spanish and 100% Italian, and in the end, theres just one." - Patricia Urquiola

In 2001 isi deschide propriul studio, lucrand atat in domeniul designului de produs, cat si in  arhitectura si design interior. Cele mai recente proiecte ale sale includ: Muzeul de bijuterii "Museo del Gioiello" din Vicenza, Hotel Mandarin din Barcelona, Hotel Das Stue din Berlin, zona de spa a hotelului Four Seasons din Milan. Patricia Urquiola a create diferite proiecte de design si pentru clienti precum Gianvito Rossi, BMW, Cassina, Ferragamo, Flos, Missoni, Molteni, Officine Panerai, H&M, Santoni si Pitti Uomo Firenze.

De asemenea, a realizat design de produs pentru o serie de branduri din Italia, dar si din alte tari: Agape, Alessi, Axor-Hansgrohe, Baccarat, Boffi, Budri, De Padova, Driade, Flos, Gan, Georg Jensen, Glas Italia, Haworth, Kartell, Kvadrat, Listone Giordano, Louis Vuitton, Moroso, Mutina, Rosenthal si Verywood. O parte dintre produsele create de ea sunt expuse la muzee precum MoMa, New York, Muzeul de Arte Decorative din Paris, Muzeul de Design din Zurich, Muzeul Vitra Design din Basel, Muzeul Victoria si Albert din Londra, Stedelijk, Amsterdam, si Triennale din Milan. Patricia Urquiola a obtinut numeroase distinctii acordate pentru munca si realizarile sale exceptionale, una dintre acestea fiind Gold Medal in Merit in Fine Arts, acordata de Guvernul Spaniei.

Designul pe care il abordeaza reuneste un mix de stiluri, pattern-uri, materiale, transmitand o inclinatie spre eclectism. Decorurile sale florale si texturile pe care le allege stimuleaza atat vizual cat si tactil privitorul.

"I always think that the project I am working on will be the best." - Patricia Urquiola

Surse:
www.bestinteriordesigners.eu/interview-patricia-urquiola-master-interior-design
www.moroso.it

Cuvinte cheie: