Culorile anului 2021

  • Distribuie:
Culorile anului 2021

One column layout One column layout One column layout

Pantone, celebrul institut a decis pentru anul aceasta sa existe o combinatie de culori care sa reflecte un design potrivit pentru orice locuinta. Combinatia dintre galben luminos si gri este atat eleganta si naturala cat si joviala. Aceasta combinatie este una complexa si poate crea un mediu propice dezvoltarii si creativitatii.
It s a color that anticipates what s going to happen next, Laurie Pressman, vicepresedinte Pantone Color Institute.

Cum au fost selectate culorile anului 2021?

Expertii Pantone tin cont de trendurile si de influentele cele mai importante atunci cand fac selectia anuala a culorilor. Acestia analizeaza pana la cel mai mic detaliu cursul noilor tendinte in domeniul artei dar si cele mai populare destinatii de calatorii.Un element definitoriu este si rezistenta culorii pe materiale si texturi diferite. Se mai ia in considerare si impactul psihologic si social pe care culoarea sau culorile alese le pot avea asupra oamenilor.Culorile anului 2021 sunt o combinatie luminoasa care este pregatita sa sublinieze idei curajoase.

Paletele cromatice de care ne putem folosi in acest an
Culorile anului, galben si gri se pot integra cu usurinta in orice design si pot fi insotite cu succes de nuante puternice. Nuante de roz sau de blue se pot combina foarte bine cu cele doua culori ale anului 2021. Griul este o culoare care va echilibra intotdeauna celelalte nuante alese, si ne putem juca oricand  cu nuante calme, deschise care sa contribuie la realizarea unei amenajari calde si placute.Galben – o culoare jovialaCuloarea galben are un efect stimulativ, revigorant si vesel. Dintre toate culorile de baza, aceasta este cea mai stralucitoare si poate fi folosita pentru luminozitatea pe care o ofera.Este o culoare care stimuleaza concentrarea si comunicarea. Piesele de mobilier sau interioarele realizate intr-o nuanta de galben ofera mai multa caldura locuintei.
Gri  o culoarea clasica
Foarte multe persoane se gandesc la gri ca la o culoare plictisitoare si trista. Adevarul este ca aceasta culoare ofera mai multa caldura si mai multa eleganta spatiului. Nuantele de gri sunt un simbol al increderii si vor oferi de fiecare data o ambianta placuta si interesanta.

Turcoaz  o alta culoare care nu trebuie sa lipseasca
Nuanta de turcoaz verziu este cea care intruchipeaza calmul si serenitatea.  Aceasta se poate folosi atat pentru piesele de decor cat si pentru culoarea peretilor. Piesele de mobilie realizate in aceasta nuanta vor duce cu gandul la o atmosfera perfecta de vara. Daca aceasta nuanta este mult prea complexa pentru unele persoane, se poate opta in orice moment pentru un covor turcoaz in living.
Alte propuneri interesante pentru anul 2021
Designul interior al unei locuinte este foarte important. Inca de la inceput, o echipa de designeri si de arhitecti de interior ne poate ajuta sa identificam cele mai bune piese de mobilier si culori perfecte pentru locuinta. Nuantele de gri se pot combina cu succes cu nuantele puternice de rosu, galben sau de verde.Nuantele pamantului sunt si ele esentiale, dintr-o locuinta nu pot lipsi culorile pamantii precum cele ruginii, verzi-calde sau maronii.
Anul 2021 ne aduce la normal iar asta se poate observa si in designul interior.

Cuvinte cheie: