Caracteristicile si importanta pietrei Sandstone in designul interior

  • Distribuie:
Caracteristicile si importanta pietrei Sandstone in designul interior

One column layout

Un design interior poate fi pus in valoare de piatra naturala. Fiecare design creat trebuie sa aiba parte de o libertate stilistica fara restrictii iar piatra naturala ne poate ajuta sa obtinem asta. Cele mai importante tipuri de piatra naturala pe care le putem folosi in designul interior al locuintei noastre sunt: Sandstone, Travertin, Marmura, Ardezie, Calcar, Granit si Bazalt.Sandstone este o roca sedimentara care poate avea foarte multe roluri. Aceasta este rezultata din granule de nisip cimentate iar asta ii confera o textura fina si nisipoasa. Aceasta roca este cunoscuta si sub numele de “ gresie naturala” insa este o piatra natura care se poate folosi cu incredere in designul interior. Acest tip de piatra naturala poate fi utilizata cu succes in mai multe zone ale unei locuinte, precum: pardoseli, spatii de zi, bucatarii, bai, trepte, alei, placari exterioare sau interioare.

Architecture is really about well-being. I think that people want to feel good in a space. ZAHA HADID

Unde putem folosi piatra naturala “ Sandstone” 

Piatra Sandstone se poate folosi in cadrul placarilor verticale pentru interior pentru bucatarie, baie, living, restaurante, seminee, cluburi sau putem realiza chenare decorative.Aceasta se mai poate folosi si la exterior pentru acoperirea gardurilor, a soclurilor sau a stalpilor. Acest tip de piatra naturala ofera spatiului personalitate.
In plus, este usor de montat si poate rezista in stare perfecta mai mult timp. Daca ne dorim sa ne bucuram de amenajarea noastra cu Sandstone o perioada mai mare de timp atunci trebuie sa realizam o impermeabilizare periodica.Pardoselile din Sandstone au un aspect calduros si se pot finisa in mai multe moduri.
Textura
Textura Sandstone-ului este influentata de foarte multe atribute precum: matricea de lut, tipul de granularitate sau rotunjimea granulelor.  Locul de extractie este un alt factor important care influenteaza textura aceste pietre.Sandstone-ul care nu a fost erodat de apa nu se va dezvolta complet iar granulele nu sunt foarte rotunjite si dimensiunea lor variaza.
Capacitatea de absortie
Capacitatea de absortie a pietrei se va masura in procent din greutatea acesteia. Mai este necesar sa stim ca Sandstone-ul este o piatra foarte poroasa si ca are o capacitate de absortie cuprinsa intre 2% si 7% din greutatea sa initiala. Este un procent destul de ridicat in comparatie cu alte pietre naturale care sunt folosite in designul interior.
Culoarea
Sandstone-ul este disponibil intr-o varietate de culori. Nuantele acestuia depind de tipul dar si de cantitatea de impuritati care sunt prezente in compozitia sa. Sandstone-ul pur este acela compus doar din cuart si care nu are nicio culoare. Sandstone-ul rosu sau cel portocaliu are o granularitate fina care contine un prigment care poarta denumirea de Hematit. Materialul care tine lalolata particulele care se regasesc in compozitia Sandstone-ului poate genera culoare, oxidul de fier este cel care ii confera un aspect ruginiu. Silicatul natural care poarta denumirea de Glauconit este cel care ii confera Sandstone-ul culoarea verde.

Architecture is inhabited sculpture. Constantin Brancusi

Nobleese Interiors alegerea pentru un design reusit

Daca vrei sa ai parte de un design interior realizat in mod creativ si care sa raspunda in totalitate cerintelor tale atunci trebuie sa colaborezi cu Noblesse Interiors. Echipa de designeri si arhitecti de interior este in orice moment pregatita sa iti ofere ambianta la care visezi.