Cele mai cunoscute tipuri de materiale lemnoase pe care le folosim in designul interior

  • Distribuie:
Cele mai cunoscute tipuri de materiale lemnoase pe care le folosim in designul interior

One column layout

Lemnul este folosit in designul interior deoarece ofera o ambianta calda si personalizata. Acesta poate fi utilizat in corpuri de iluminat sau decoratiuni interioare remarcabile.Fiecare tip de lemn are propriile sale caracteristici si trebuie sa stim cum sa il utilizam in designul interior pentru a avea parte de acea imagine complexa pe care o dorim.

Be faithful to your own taste, because nothing you really like is ever out of style. Billy Baldwin

Tipuri de materiale lemnoase

Lemnul de fag
Fagul este un lemn tare si rezistent. Fibrele lui sunt fine, compacte si au o textura neteda si egala. Lemnul de fag poate fi deschis la culoare si are o rezistenta ridicata atat la socuri cat si la impact. Este un material lemnos care se poate folosi cu succes pentru piese de mobilier.Fagul mai are si un alt mare avantaj al texturii drepte, fara noduri sau asimetrii. Este o optiune ideala pentru toate acele persoane care isi doresc sa aiba o nuanta deschisa de lemn in amenajarea locuintei. Fagul poate fi utilizat cu incredere in designul interior deoarece se armonizeaza  foarte bine cu tonurile neutre de culoare, pasteluri sau cu accentele colorate si indraznete.Singurul dezavantaj al lemnului de fag este ca absoarbe umiditatea si ca nu poate fi folosit la exterior sau in baie.
Lemnul de pin
Lemnul de pin are tente galbui, rosiatice sau albe, cu noduri inchise, maronii care sunt specifice acestui tip de material lemnos. Acesta este utilizat in piesele de mobilier cu tente rustice. Se poate folosi cu incredere in bucatarie. Lemnul de pin se potriveste de minune cu verde, albastru deschis, turcoaz, tonuri de lavanda, orange si galben. Pe Noblesse Interiors vom putea gasi o colectie impresionanta de bucatarii din care ne putem inspira pentru a crea o amenajare remarcabila.
Lemnul de stejar
Lemnul de stejar este tare, fibros si are destul de multe granulatii. Exista doua variante de lemn de stejar, si anume, rosu cu nuante de maro deschis si rosu rozaliu.Pentru decor este recomandat sa combini varianta inchisa de lemn de stejar cu tonuri deschise subtile sau pastelate cu unele mai colorate.Lemnul de stejar se bucura de o frumusete pura si rezista cu bine la absortia de umiditate, se coloreaza si se finiseaza foarte bine.  Se poate folosi in structura balcoanelor, elemente de arhitectura, sculpturi, lambriuri, podele, scari sau tamplarie.
Lemn de cires
Lemnul de cires are o textura fina si o culoare rosiatica. Acesta este potrivit pentru realizarea pieselor de mobilier elegante si sofisticate. Lemnul de cires este flexibil si se poate lucra destul de simplu, rezista la indoire, este simplu de slefuit si deformatii de micsoare. Aspectul acestuia devine mai frumos odata cu trecerea timpului asa ca este perfect pentru orice locuinta.Lemn de nucLemnul de nuc a fost dintotdeauna apreciat pentru rezistenta si pentru durabilitatea sa.  Este un lemn de esenta tare si foarte bine texturat. Poate fi indoit sau finisat in diferite moduri fara sa se deformeze.

Good design doesn’t date. Harry Seidler

Noblesse Interiors iti ofera informatiile de care ai nevoie

Daca vrei sa ai parte de o amenajare completa si vrei sa fii la curent cu toate informatiile despre materialele folosite atunci Noblesse Interiors te poate ajuta.  Echipa de designeri de interior iti vor oferi toate informatiile de care ai nevoie pentru a face cea mai buna alegere.

Cuvinte cheie: